Nieuws
04 juni 2008 - Ron Smeets

Google bevestigt de komst van Android Phones in 2008

Demo's en prototypes van Android toestellen hebben we al vaak gezien in de afgelopen maanden maar tot op dit moment is er nog steeds geen enkel toestel, voorzien van Android, die dit jaar op de markt zouden moeten komen, officieel aangekondigd.

Toch heeft een woordvoerder van Google (nogmaals) bevestigd dat de eerste Android toestellen toch echt voor het eind van dit jaar in de winkels zullen liggen. "Sommige van onze partners hebben openlijk al toegezegd dat zij de eerste Android modellen in Q4 zullen uitbrengen", aldus de zoekgigant.

Nu maar afwachten welke partner de primeur krijgt. Algemeen wordt aangenomen dat de HTC Dream de eerste officiele 'Android Phone' zal worden, maar dat is, en blijft voorlopig, nog steeds een gerucht.Gerelateerde links:
'Android' prototype van Willcom
Android op de HTC TyTN II
HTC-achtig prototype van een 'Android' toestel gespot
Android demo door Google zelf
Google Android Video
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
HTC Dream getoond tijdens Google's I/O conferentie?
HTC Dream wordt de eerste 'Android' Phone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.