Nieuws
19 februari 2010 - Carl Vanormelingen

Google Android tablets maken Apple iPad tekortkomingen goed

Naast de vele nieuwe mobieltjes en ander telecomnieuws waren er ook verschillende tablet computers voorzien van het Google Android besturingssysteem te bekijken op het Mobile World Congress. Google bood hiermee antwoord op de (tekortkomingen van de) Apple iPad en kan wél webvideo's en HD-films afspelen. Echter ging het slechts om prototypes.

HD-video

Een grote troef van de op Google Android gebaseerde tablet computers is de mogelijkheid om flash filmpjes op websites af te spelen, iets van de iPad van Apple niet doet. Daarnaast kunnen de toestellen van Google full HD-video aan, een ander belangrijk gebrek van de Apple-tablet. Applicaties voor het Android-besturingssysteem werken er ook op dankzij de Cortex A9-processor en de volgende generatie Nvidia Tegra grafische kaart.

Directeur Bob Morris van het computerbedrijf ARM verwacht dat er nog meer modellen zullen volgen, gezien het gemak waarmee computermakers de software van Google op hun toestellen kunnen plaatsen. Nvidia toonde op zijn stand enkele tablet computers, waaronder een concept van pc-maker ASUS. Dell kondigde vorige maand ook al een tabletcomputer, "de Mini 5" aan die draait op Google Android en eind maart in Australië op de markt zou komen. Staan we aan het begin van een Android invasie?

Enkele tablet computers:

Huawei SmaKit S7 Android 7" tablet

http://www.youtube.com/watch?v=Otm-jp0SdXc

Qualcomm Android tablet prototype

http://www.youtube.com/watch?v=AJV1fgzUBm4

Compal 7″ Android tablet (Nvidia Tegra 2 grafische chip)

Over de auteur: Carl Vanormelingen
 
Carl is een online marketeer met focus op zoekmachine marketing bij het Belgische digital performance marketingbureau FairEtail. Van jongs af aan gepassioneerd door consumer technologie en sinds zijn eerste job bij Produpress (uitgever auto magazines) ook door de automobielindustrie. In zijn studententijd schreef hij geregeld voor BelgianCowboys, nu blogt hij sporadisch op DutchCowboys.nl