Nieuws
08 augustus 2013 - Nichal Joosse

'Google achter de schermen al bezig met Key Lime Pie'

In de bugtracker van Android is bewijs opgedoken van het bestaan van de opvolger van Android's Jelly Bean, namelijk Key Lime Pie. Via deze bugtracker kunnen gebruikers bugs aangeven bij een bepaalde Android-versie en het gebruikte toestel. De eerste letter van de Android-versie staat gelijk aan de naam van de versie. Zo staat de letter J gelijk aan Jelly Bean. Nu is er een melding verschenen waarbij twee keer de letter K wordt gebruikt, die gelijk zou moeten staan aan Key Lime Pie. 

Het ging om een aantal Android-toestellen waarbij bugs gemeld werden, waaronder de Nexus 7 en de Nexus 4. Deze toestellen draaiden op Android-versie KRS36B, waarbij de K dus verwijst naar Key Lime Pie. Dit zou erop kunnen wijzen dat Google al bezig is met het testen van de opvolger van Jelly Bean, oftewel Android 5.0. Er is echter nog weinig informatie uitgelekt over deze toekomstige Android-versie, waardoor het nog niet met zekerheid gezegd kan worden.

Het is ook nog steeds onduidelijk wanneer Google Android 5.0 zal gaan lanceren. Onlangs kwamen ze met de lancering van Android 4.3, tegelijk met de vernieuwde Nexus 7-tablet. Wat in principe ook nog zou kunnen, is dat Google in het najaar met een nieuwe Nexus-smartphone komt, maar dit zou opzich iets te snel zijn na de lancering van Android 4.3. Maar het kan natuurlijk ook gewoon om een vroege versie gaan die nu al getest wordt.  

Over de auteur: Nichal Joosse