Nieuws
17 november 2011 - Ron Smeets

Google: "200 miljoen geactiveerde Android toestellen"

In mei liet Google de wereld nog weten dat het totaal aantal geactiveerde Android toestellen (smartphones en tablets) de grens van 100 miljoen gepasseerd had. Gisteravond, tijdens de presentatie van Google Music, werd bekend gemaakt dat de grens van 200 miljoen geactiveerde Android toestellen inmiddels ook een gepasseerd station is ;-)

Wederom een bewijs dat Android op dit moment de absolute Smartphone OS marktleider is. Het aantal activeringen per dag staat, net als in juli, nog steeds op 550.000. Dat is dus niet gegroeid, maar nog steeds indrukwekkend.

Eerder deze week werd ook al bekend (onderzoek van Gartner) dat momenteel (Q3 2011) 52.5% van alle smartphones op deze wereld voorzien zijn van Android. De nummer 2, Symbian, staat op respectabele afstand met 16.9%. Lang zal Symbian echter niet meer de nummer 2 zijn want het smartphone marktaandeel van dit OS daalt als een baksteen die uit een vliegtuig gegooid werd. Ondanks dat de nummer 3 en 4 (de afgelopen maanden) ook aan de verliezende hand zijn (iOS ging van 18 naar 15% en BlackBerry van 12 naar 11%) daalt Symbians marktaandeel vele malen sneller.

Van de ca. 100 miljoen nieuwe Android toestellen die tussen mei en oktober geactiveerd zijn komt het grootste deel voor rekening van de Samsung Galaxy S II. Daar werden er tussen juni en medio oktober alleen al 20 miljoen van verkocht. Het aantal Android tablets blijft nog wat achter. Dat zijn er, volgens schattingen, momenteel zo'n 5 miljoen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.