Nieuws
28 mei 2009 - Ron Smeets

Google: 18 Android toestellen in 2009

Sinds de komst van de eerste Android Smartphone, de T-Mobile G1, wordt er on- en offline al maanden driftig gespeculeerd over hoeveel, en hoe snel, nieuwe Android modellen er op korte termijn geintroduceerd gaan worden. Inmiddels staat de officiele teller pas op 4: de T-Mobile G1, HTC Magic, Samsung i7500 en de Kogan Agora. Dat valt eigenlijk best wel tegen gezien de enorme hype en verwachtingen begin dit jaar.

Volgens Google, en die zouden het natuurlijk beter kunnen weten, zal de Android teller voor het eind van dit jaar op 18, en misschien zelfs al op 20, staan.

Dat zegt althans Andy Rubin, eindverantwoordelijk voor Mobile Platforms bij de zoekgigant. Rubin gaf verder geen details over welke fabrikanten en providers met hoeveel Android toestellen op de markt gaan komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.