Nieuws
28 februari 2012 - Marc Wielaert

Golla is klaar voor de iPhone 5

In de lawine aan nieuwe toestellen die tijdens het MWC gepresenteerd wordt, is het ook wel aardig om even langs te wandelen bij een bedrijf dat al enige jaren in de markt is met tasjes om je smartphone in op te bergen. Het Finse Golla timmert al een tijdje flink zelfstandig aan de weg, na de eerste jaren alleen voor Nokia geproduceerd te hebben. En met succes, anders kan je je zo'n stand in Hal 8 niet veroorloven. 

Golla claimt zo bijzonder te zijn omdat ze ieder jaar met een compleet nieuw gedesignde productlijn komen. Na een aantal jaren tasjes te hebben geproduceerd die natuurlijk om diverse types smartphones passen, zijn ze ook begonnen aan hardcovers, maar dan vooralsnog uitsluitend voor de iPhone. De hieronder afgebeelde back covers zijn het design dat klaarligt voor de iPhone 5.

Zou dat dan betekenen dat ze al iets over het design van de volgende iPhone zelf kunnen afleiden? Dat niet: wat in groten getale en kleurrijk als een Perzisch wandtapijt of een kunstwerk van Andy Warhol aan de wand hangt, zijn samples die alleen bedoeld zijn om het artwork zelf te laten bewonderen. Wie uitkijkt naar de komst van de iPhone 5 kan nu al zien hoe Golla bedacht heeft deze min of meer veilig op te bergen.

Golla%201Golla%202Golla%203Golla%204Golla%20overzicht

Over de auteur: Marc Wielaert