Geruchten
13 maart 2010 - Ron Smeets

Goedkopere versie van de Nexus One op komst?

De Nexus One is de afgelopen maanden, terwijl het toestel nog maar in enkele landen te koop is, al op vele verlanglijstjes komen te staan. Wanneer wij hem in de online shops mogen gaan verwachten is nog steeds niet bekend, maar wie er echt eentje wil kan natuurlijk bij de diverse parallel import webshops terecht.

Mocht je hem te duur vinden, dan is dit bericht uit India wellicht iets voor jou ;-) Daar is namelijk het gerucht opgedoken dat er een goedkopere versie van de Nexus One in de maak zou zijn.

Veel informatie is er nog niet en ik denk zelf dat we dit gerucht, voorlopig althans, met een behoorlijke korrel zout moeten nemen. Kijk, HTC (de maker van de Nexus One) zal ongetwijfeld bezig zijn met de ontwikkelinge van vergelijkbare toestellen met wellicht ietwat 'mindere specs' zodat ze er een vriendelijker prijskaartje aan kunnen hangen, maar of een van die toestellen het 'Google' merk zal gaan dragen is nog met geen mogelijkheid te zeggen.

Hoe dan ook, volgens de Indiase geruchten zou de goedkopere variant van de Nexus One dunner zijn en eenvoudiger uitgeveord worden. We zullen zien...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.