Nieuws
30 september 2005 - Ron Smeets

Goedkopere toestellen van Sony Ericsson

Tot nu toe onderscheidde Sony Ericsson zich nog van Nokia en Motorola, de twee marktleiders in de mobiele toestelbranche, door zich vrijwel uitsluitend te richten op het duurdere marktsegment met high-tech toestellen als de P910, W800i etc.

Wellicht gedwongen door de noodzaak om meer omzet en een groter marktaandeel te verwerven lijkt de Zweeds-Japanse combinatie daar nu deels van af te stappen.

Recentelijk liet een van de Product Managers van Sony Ericsson doorschemeren dat men meer low-end en mid-range toestellen op de markt gaat introduceren. Tegelijk liet hij ook weten dat Sony Ericsson zich niet wil en zal gaan mengen aan de echte onderkant van de mobiele markt en we dus geen 30 dollar GSM's hoeven te verwachten.

Inmiddels heeft Sony's kersverse Amerikaanse CEO al laten weten dat, ondanks bovenstaande berichten, het ontwikkelen en verkopen van high-end technieken en -devices nog steeds haar core-business is en ook blijft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.