Geruchten
01 december 2014 - Ron Smeets

Goedkopere Glass met Intel processor op komst? Google merkt dat de animo voor de dure Glass steeds verder daalt

De huidige Glass van Google dateert al uit 2012 en is voor de gemiddelde gebruiker nog altijd erg duur. Daarnaast lijkt de animo voor het slimme brilletje steeds verder af te nemen. De meeste wannabe's hebben zich inmiddels wel al met de Glass laten fotograferen en dat ook via Social Media tot in den treuren gedeeld en veel ontwikkelaars richten zich op andere wearables zoals de slimme horloges en 3D VR headsets.

Hoog tijd voor Google dus om wat geruchten de wereld in te helpen over de komst van een betaalbare, consumenten, versie van de Glass. Dit weekend doken al wat berichten op over een dergelijk model. Vandaag werd daar nog een gerucht aan toegevoegd over het feit dat de volgende Glass een Intel processor aan boord heeft in plaats van de huidige Texas Intstruments chip.

Afbeeldingen en meer informatie is er op dit moment nog niet, maar de geruchten en berichten zorgen er wel weer voor dat Glass weer wat. hernieuwde, aandacht krijgt online. Stel er komt inderdaad een betaalbare consumenten versie, ongeacht de processorkeuze, dan denk ik wel dat Google de prijs van het brilletje zo ongeveer moet decimeren. Veel meer dan 199 Euro mag hij niet kosten. Zeker als je bedenkt dat je voor dat bedrag ook al een prima smartwatch of VR Headset kunt kopen die misschien niet kunnen fotograferen of filmen, maar wel veel meer andere, bruikbare, functies hebben.

Bron (Glass met Intel), Bron (Consumenten Glass)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.