Toestellen
06 juli 2007 - Ron Smeets

Goedkope Smartphone van Amoi voor Orange

Orange heeft, om te beginnen in Frankrijk, een goedkope Windows Mobile Smartphone gelanceerd die daar voor €9 in combinatie met een twee-jarig abonnement in de winkels ligt.

Het toestel, de SPV-C200, is de 'Orange versie' van de Chinese Amoi E72 (foto hieronder, na de klik) en beschikt over tri-band GSM met GPRS en EDGE, Bluetooth en een 1.3MP camera. Met 85 gram is hij ook niet al te zwaar voor een Smartphone.

Amoi levert de SPV-C200 wel met het ietwat verouderde Windows Mobile 5.0 (zeker voor een nieuw uit te brengen smartphone) en zonder WiFi, maar daarom kost hij ook drie keer niks in verhouding tot andere Windows Mobile Smartphones.

Of de SPV-C200 ook in Nederland bij Orange uitgebracht gaat worden is nog niet bekend. Hij staat in ieder gaval nog niet in het rijtje van 'SPV modellen' op de site.Gerelateerde links:
T-Mobile neemt Orange over
Orange mobiel internetten goedkoper!
Eerste foto van de Orange SPV E650
Google onderhandelt met Orange over de Google GSM
Vier nieuwe Windows Mobile Smartphones voor China
Pantech sluit toesteldeal met Orange
AMOI EDGE telefoons
Orange's 'fully loaded' PDA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.