Toestellen
06 november 2006 - Ron Smeets

Goedkope portable navigator van Mio

Mio staat al niet bekend als een van de duurdere merken als het gaat om portable navigatie toestellen.

De nieuwste telg in de collectie , de Mio C250, past met een prijskaartje van zo'n 250 Euro prima in dat concept.

Voor dat geld krijg je een draagbaar navigatiesysteem met 9cm touchscreen display, een 400Mhz processor, 64Mb RAM en SIRF Star III GPS chipset. De C250 is ook geschikt als MP3 speler.

Standaard worden gedetailleerde kaarten, en POI gegevens, meegleverd van het land waarin de C250 gekocht wordt plus de hoofdwegen van de andere Europese landen. Eventueel extra data en kaartinfo kunnen gedownload worden van Mio's website.

Hij zal nog deze maand in Europa uitgebracht worden, het eerst in Engeland.Gerelateerde links:
Nieuwe portable navi van Mio kleiner dan een iPod
Portable multimedia player met GPS navigatie
Twee nieuwe GPS PDA's van Mio
Nieuwe GPS PDA van Mio
Mio Pocket Phone met GPS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.