Toestellen
28 maart 2006 - Ron Smeets

Goedkope Portable Multimedia Player van Nextar

Nextar, voorheen beter bekend onder de naam MacVision, heeft een low-budget PMP uitgebracht die qua afmetingen zo ongeveer voldoet aan die van de onlangs veelbesproken UMPC's.

De MC3007 heeft een 7inch (18cm) Wide Screen display, 40GB HD (goed voor 160 uur video of ruim 10.000 MP3's), een SD card slot, USB aansluiting, audio en video in- en uitgangen.

Hij ondersteund onder andere MPGEG4, MP3, AVI en WMA. Zoals gezegd valt de prijs van deze PMP alleszins mee: ongeveer $380. Wat tegenvalt is echter het gewicht van het apparaatje, ruim 1.8 kilo!

Hij is onder andere online te koop bij de PVP Shop en Buy.com.Gerelateerde links:
Stijlvolle PMP van Jobo
Polaroid's PMP en 'n PSP look-a-like
100 Gieg Widescreen PMP
Eerste multimedia player GSM op komst
Acer touchscreen PMP op komst
Flyboy PMP schittert door extreme helderheid
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.