Nieuws
13 april 2010 - Ron Smeets

Goedkope iPhone navigatie oplossing van Navmii en AND

Een doorbraak zoals het persbericht zegt wil ik het niet noemen. Inmiddels zijn in Nederland, zij het niet voor de iPhone, namelijk al diverse gratis mobiele Navigatie oplossingen te krijgen.

Maar de introductie van Navmii voor de iPhone met een prijskaartje van €3,99 is wel goed nieuws voor de gebruikers van het Apple mobieltje, toch? Hoe dan ook, de Navmii iPhone App is sinds deze week beschikbaar en het is op dit moment al de meest gedownloade betaalde navigatie applicatie in de App Store.

Het Engelse Navmii maakt gebruik van de kaartinformatie van het Nederlandse AND. Helaas is de iPhone applicatie van Navmii voorlopig alleen nog voorzien van turn-by-turn navigatie en kaartinfo voor Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Vooral leuk voor het woon-werk verkeer binnen Nederland en iedereen die op vakantie gaat naar een van de drie andere landen.

Wanneer kaarten voor andere (Europese) landen beschikbaar komen en of er voor die updates dan betaald moet gaan worden is nog niet bekend. Volgens de fabrikant blijft de service voorlopig echter beperkt tot de vier bovengenoemde landen. Helaas heb ik op dit moment geen iPhone 3G(s) bij de hand dus kan ik de App nog niet uitproberen. Mochten er lezers zijn die dat wel al gedaan hebben, laat dan maar horen wat jullie ervaringen zijn en reageer. Navmii-Screens

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.