Geruchten
04 april 2013 - Ron Smeets

Goedkope iPhone geruchten weer nieuw leven ingeblazen

Geruchten en voorspellingen dat Apple zou werken aan een goedkopere uitvoering van de iPhone doen al heel wat jaren de ronde. Aanvankelijk werd vooral veel gespeculeerd over een zogenaamde iPhone Nano (zie concept ontwerp hiernaast).

Vandaag blies de Wall Street Journal weer eens wat nieuw leven in deze berichten door te melden dat Apple dit  jaar twee nieuwe iPhones op haar planning heeft staan.

Deze zomer zal eerst de opvolger van de huidige iPhone 5, vermoedelijk de iPhone 5S, onthuld gaan worden. Later dit jaar komt dan de goedkopere variant van de iPhone, als deze geruchten kloppen natuurlijk. Volgens de bron zou de 'low-end' iPhone een plastic behuizing krijgen en in verschillende kleuren leverbaar worden, vergelijkbaar met de huidige generatie van de iPod Touch en Nano.

Qua design zou het toestel wel de iPhone lijn blijven volgen. Over de verdere specificaties, zoals het gerucht over een kleiner scherm, wordt op dit moment nog niets gezegd. De Wall Street Journal baseert haar uitspraken op informatie van leveranciers in Azië waaruit blijkt dat die momenteel aan twee iPhone modellen werken.

Over de iPhone 5S wordt verder nog geschreven dat de kans klein is dat die een nog groter scherm zal krijgen. Apple houdt hoogstwaarschijnlijk vast aan de 4 inch formfactor. We zullen het wel zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.