Geruchten
28 augustus 2007 - Ron Smeets

Goedkope GSM van Google komt er toch aan?

Tenminste, als we de berichtgeving van Rizzn dot com mogen geloven.

Zij claimen over de bevestiging te beschikken dat Google binnenkort toch een GSM met eigen merk op de markt gaat brengen.

Het zou echter niet de iPhone concurrent worden zoals eerder al een aantal malen zowel bevestigd als ontkend werd, maar een (ultra)goedkoop toestel met een prijskaartje van minder dan 100 dollar. Een deel van de kosten van de GPhone zoals het toestel genoemd gaat worden zal bekostigd worden door middel van de (Google)Ads service dat standaard op het toestel geinstalleerd worden.

De GPhone wordt voorzien van een Linux based OS en zal natuurlijk ook een GPS module aan boord hebben, gekoppeld aan Google Maps.

Meer details, zoals welke producent het toestel gaat leveren, over de GPhone zijn nog niet bekend gemaakt.

Vooalsnog houd ik het nog op een relatief onwaarschijnlijk gerucht. . .Gerelateerde links:
Eric Schmidt: 'Google Phone komt er niet'
Zo zou de Google Phone er ook uit kunnen zien
Google Phone van HTC nog dit jaar in de winkels
Spaanse CEO van Google bevestigt de Google Phone
Foto van de Google Phone?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.