Toestellen
27 december 2006 - Ron Smeets

Goedkope Chinese musicphone van TIANYU

Ik denk dat ik niet de enige ben die nog nooit van het toestelmerk TIANYU gehoord heeft.

Op zich is het al nieuws als er een Chinese toestelproducent opstaat die nu eens geen goedkope namaak op de markt brengt maar met een eigen 'ontwerp' probeert zijn plek in de mobiele telefoonwereld te veroveren.

TIANYU brengt met de A699 een relatief goedkope candybar muziek GSM met camera op de markt waarvan de specs, in verhouding tot de prijs, best behoorlijk te noemen zijn.

Voor nog geen 150 Euro (1280 HKD) krijg je een 2.2inch touchscreen display (212x176 pixels), 1.3MP camera, 64MB intern geheugen, microSD geheugenkaart, Bluetooth, FM Radio en A2DP Bluetooth audio support. En dat alles in een toestel dat slechts 13.5mm dik is en krap 90gram weegt.

Of we deze GSM echter ook in Europa zullen mogen verwachten is nog niet bekend. . .Gerelateerde links:
Chinese namaak Chocolate
HTC TyTN wordt CHT 9000, China's eerste 3G phone
Chinese RedBerry is RIM te snel af
Chinese namaak PSP
Drie nieuwe exclusieve Chinese Disney GSM's
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Stijlvolle Chinese smartphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.