Nieuws
02 mei 2006 - Elske de Boer

Goedkope anti-diefstal oplossing voor mobieltjes

Als je normaliter je GSM wilt verzekeren tegen verlies of diefstal, dan betaal je per maand een vast bedrag aan je provider. Dat kan al snel oplopen tot meer dan 100 Euro per jaar.

Micro Technologies heeft in de VS een Singaporaanse uitvinding gecommercialiseerd die slechts een fractie kost van de standaard verzekeringen. Voor 8 dollar kun je namelijk de Lost Mobile Tracking Solution downloaden.

Feitelijk is het een stukje software dat niet meer doet dan in de gaten houden of er iets wijzigt aan de SIM van het toestel. Mocht je je mobieltje verliezen of iemand hem stelen, dan zal de nieuwe eigenaar er hoogstwaarschijnlijk zijn eigen SIM kaart inzetten. Op dat moment stuurt de software van Micro Technologies de gegevens van de nieuwe SIM zoals het nummer de plek waar het toestel zich bevindt en, indien het een geregistreerde kaart met abonnement betreft, de adresgegevens van de nieuwe eigenaar in een email naar de rechtmatige eigenaar.

Die kan dan zelf beslissen of hij zijn toestel zelf gaat ophalen of toch maar liever de politie inschakelt.Gerelateerde links:
Software slot maakt diefstal GSM zinloos
Domme dief steelt smartphone van smart guys
(Anti) diefstal GSM koord
Smartphone dief met behulp van GPS gepakt
Je loopstijl als diefstalpreventie voor GSM's
99 jaar cel voor GSM diefstal
SIM Watcher ontmoedigt stelen GSM
Over de auteur: Elske de Boer