Toestellen
18 juni 2009 - Ron Smeets

Goedkope Android van Haier

De Chinese fabrikant Haier heeft aangekondigd nog voor het eind van dit jaar met een goedope Android Smartphone op de markt te zullen gaan komen.

Het toestel, de Haier H7 (grote foto hieronder) zal een prijskaartje van zo'n 150 dollar (110 Euro) krijgen. Da's meer dan de helft goedkoper dan de T-Mobile G1 en HTC Magic en ook fors minder dan de 199 Euro die Samsung (vermoedelijk) zal gaan vragen voor haar i7500. Goed nieuws voor Android fans met een kleine beurs dus.

Voor die 110 Euro die de Haier H7 gaat kosten krijg je een toestel met GSM en GPRS support (geen 3G dus), een 2.8 inch TFT touchscreen display, GPS, WiFi, Bluetooth, 2 megapixel camera, FM Radio en microSD geheugenkaart gleuf.

Of de Haier H7 ook naar Nederland zal komen is nog niet bekend. CNet meldt wel dat het toestel rond September al in Frankrijk uitgebracht zou gaan worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.