Geruchten
05 januari 2012 - Ron Smeets

Goedkope 7 inch Android tablet van Google op komst?

Als we de geruchten van DigiTimes mogen geloven dan is Google van plan om nog voor de zomer van 2012 (ergens in Q2) een goedkope 7 inch Android Ice Cream Sandwich tablet onder haar eigen merknaam op de markt te brengen.

De tablet zou met een prijskaartje dat onder de 200 dollar gaat liggen een alternatief moeten bieden voor de Amazon Kindle Fire, volgens Google op dit moment haar grootste concurrent.

Toegegeven, Eric Schmidt heeft de afgelopen maanden al diverse keren gezinspeeld op de komst van een Android tablet met het eigen Google merk, vergelijkbaar als de fabrikant dat ook met de Nexus smartphones al een paar jaar doet. Wie de Google tablet gaat maken lijkt wel duidelijk: Motorola. Google heeft die fabrikant natuurlijk niet voor niets overgenomen.

Letwel, die overname moet officieel nog goedgekeurd worden door de kartelwaakhond van de VS (en in diverse andere regio's) en, nog belangrijker, de geruchten die nu opgedoken zijn moeten ook nog waar blijken te zijn. We zullen zien.

Via: DigiTimes

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.