Entertainment
29 april 2006 - Elske de Boer

Goedkoop bellen voor toeristen in Japan afgeschaft

Met alle discussies en politieke ingrepen als het gaat om de vaak belachelijke roaming tarieven hier in Europa komt dit bericht uit Japan dus letterlijk uit de lucht vallen.

Een van de opties die je namelijk als toerist in het buitenland hebt om het mobiel bellen naar het thuisfront een stuk voordeliger te maken is het aanschaffen van een lokale prepaykaart.

Meestal zijn de opstartkosten die je een eerste keer betaald namelijk met twee of drie telefoontjes al terugverdiend en bovendien kun je bij een volgend bezoek aan hetzelfde land de kaart natuurlijk gewoon weer opladen, mocht dat nodig zijn.

In Japan is dat sinds kort verleden tijd. Prepay gebruikers die daar voor het eerst een kaart kopen moeten namelijk hun water en/of elektriciteitsrekening overleggen als bewijs dat ze een inwoner van Japan zijn en geen toerist die ff goedkoop mobiel wil bellen.

Dit bericht althans The Star op haar website. Omdat het berichtje ergens onder aan een sportpagina staat ben ik eens even verder gaan zoeken en kom op diverse forums tegenstrijdige meldingen hierover tegen. Hoog tijd dus om hier eens wat verder in te duiken. Wordt vervolgd!?!Gerelateerde links:
Geen baan? Goedkoop mobiel bellen!
SIMple goedkoop bellen op vakantie
Thailand blokkeert 'onbekende' GSM's
Europese website over roaming kosten
Wa' kos da'? Mobiel bellen in het buitenland
Roaming tarieven met maximaal 95% omlaag
Over de auteur: Elske de Boer