Nieuws
04 september 2014 - Ron Smeets

Goede zomermaand voor HTC

Augustus ging in het grootste deel van West Europa de geschiedenis in als een van de natste, en in verhouding, koelste zomermaanden van de laatste 100 jaar. Dat geldt niet voor HTC want de Taiwanese fabrikant zat er in augustus juist warmpjes bij.

De omzet steeg, vergeleken met een maand daarvoor met ruim 37.1% naar ruim 369 miljoen Euro (14.5 miljard TW$). 

Nu was juli ook wel een hele slechte maand voor HTC, maar ook vergeleken met vorig jaar augustus deed de fabrikant het een stuk beter met een stijging van bijna 10.5%. Nu maakt één zwaluw natuurlijk nog lang geen zomer, maar HTC kan dit goede nieuws zeker gebruiken. De komende maanden zal moeten blijken of de Windows Phone versie van de One (M8) en de eerste 64-bit toestellen, zoals de op dit moment nog niet aangekondigde Desire 820 en de goedkopere Desire 510, samen met de bestaande modellen goed genoeg gaan verkopen om de stijgende lijk door te zetten.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.