Nieuws
25 juni 2008 - Ron Smeets

Goede vooruitzichten voor Sony Ericsson

Dat is althans wat James Marshall, hoofd marketing, tijdens een interview met Reuters de wereld voorspiegelde.

Zoals de verwachtingen er nu bij liggen zal Sony Ericsson dit jaar haar marktaandeel met 10% kunnen vergroten., van 8.8% naar ca. 9.6%.

Aan het begin van dit jaar was dat wel anders. In het vierde kwartaal van 2007 en Q1 2008 bleven de toestelverkopen duidelijk achter bij de verwachtingen.

Volgens Marshall had dat alles te maken met de Economische dip die de West Europese markt begin dit jaar door maakte en de overvol gepropte magazijnen aan het eind van vorig jaar.

Maar nu, zo meldt Marshall, gaat het weer crescendo met de Zweeds-Japanse toestellen en dus kunnen de optimistische scenario's weer uit de kast gehaald worden ;-)

PersberichtGerelateerde links:
Ericsson heeft interesse in Motorola
Forse stijging omzet en toestelverkoop Sony Ericsson
Gaan Samsung en Sony Ericsson voorbij aan Motorola?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.