Nieuws
10 mei 2012 - Ron Smeets

Goede resultaten voor T-Mobile

T-Mobile heeft in het eerste kwartaal bijzonder goede resultaten weten te boeken. Dat meldde de provider zojuist in een persbericht. Het aantal postpaid klanten steeg in deze periode met maar liefst 7%. Het aantal prepaid klanten daalde wel, met 3%. In totaal telt T-Mobile nu 4.9 miljoen klanten, 3% meer dan een jaar geleden.

Ook de omzet steeg licht, met 1% naar 421 miljoen Euro. De winst daarrentegen steeg een stuk sneller. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2011 boekte T-Mobile 40% meer winst, 115 miljoen Euro in totaal. Het spreekt voor zich dat de provider behoorlijk in haar nopjes is met deze resultaten en het lijkt er op dat, met de omzet- en winstdaling van KPN, T-Mobile vooralsnog profiteert van het feit dat de (data)abonnementstarieven bij de provider de afgelopen zes maanden minder hard stegen dan bij de grote groene concurrent.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.