Nieuws
22 juli 2010 - Redactie MobileCowboys

Goede kwartaalcijfers voor Apple

Apple heeft deze week de resultaten bekend gemaakt van Q3 2010. Het bedrijf boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van $3,25 miljard, ofwel $3,51 per aandeel, bij een omzet van $15,7 miljard.

In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van $9,73 miljard, en een nettokwartaalwinst van $1,83 miljard, ofwel $2,01 per aandeel.

Kortom, een van de betere kwartalen van de gadget en computer fabrikant. Voor volgend kwartaal verwacht Apple nog betere cijfers. De vraag is natuurlijk of de huidige iPhone 4 problemen nog een negatieve invloed op die verwachtingen zullen hebben.

De brutomarge bedroeg het afgelopen kwartaal 39,1%, vergeleken met 40,9% in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 52% van de totale omzet. Apple heeft in Q3 zo'n 3,47 miljoen Macs verkocht, een nieuw kwartaalrecord en een stijging van 33% ten opzichte van Q3 van het vorige boekjaar. Verder heeft Apple 8,4 miljoen iPhones verkocht (+61%), 9,41 miljoen iPods (-8%).

Verder is het afgelopen kwartaal natuurlijk de iPad op de markt verschenen, de totale omzet daarvan bedroeg $3,27 miljoen. "Dit kwartaal heeft onze verwachtingen ver overtroffen, mede dankzij de iPhone 4, de succesvolste productlancering uit de geschiedenis van Apple", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Verder heeft de iPad een veelbelovende start gemaakt en is het aantal mensen dat een Mac koopt hoger dan ooit. En voor later dit jaar staan er nog een paar geweldige nieuwe producten op de planning."

"We zijn bijzonder tevreden met de meer dan $4 miljard aan liquide middelen die we dit kwartaal hebben gegenereerd", aldus Peter Oppenheimer, CFO van Apple. "Voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2010 verwachten we een omzet van circa $18 miljard en een winst per aandeel van circa $3,44."

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl