Toestellen
05 september 2007 - Ron Smeets

Goede foto's en specs van de nieuwe HP iPAQ serie

Gisteren zagen we al de eerste, ietwat wazige, foto's verschijnen van wat twee nieuwe HP iPAQ Smartphones zouden moeten worden.

Vandaag zijn op het Zweedse Mobile dot se een viertal goede foto's en specs gepubliceerd van de complete nieuwe iPAQ-lijn.

Het topmodel, de HP iPAQ 914 (foto hierboven) wordt uitgerust met een 2.46 inch touchscreen display (240x320), een 3MP camera, GPS, WiFi, UMTS plus HSDPA (max. 7.2Mbps) en Windows Mobile 6 OS. Hij zou vanaf November al in de winkels moeten liggen met een prijskaartje van ca. 600 Euro (exlusief abonnement).

De 614 is ook een high-end model (tweede foto) met ongeveer dezelfde specs, dus ook voorzien van Windows Mobile 6, GPS, WiFi en HSDPA (7.2Mbps). Dit toestel oogt ietwat compacter maar krijgt een vergelijkbaar prijskaartje van ca. 600 Euro. De 614 zou al in Oktober beschikbaar komen.

De 314 (derde foto) wordt een Navigatie model met een full-face touchscreen display, WiFi, GPS in combinatie met Google Maps en pre-installed wegenkaarten van West-Europa, Bluetooth en eveneens met HSPDA support (7.2Mbps). Net als de 614 en de 914 krijgt ook de 314 een prijskaartje van ca. 600 Euro.

De 214 (tweede van links op de vierde foto) valt vooral op door zijn 4 inch VGA display maar mist een GSM functie. Hij heeft wel WiFi en Voip opties. Deze PDA gaat ca. 350 Euro kosten en wordt in Oktober al in de winkels verwacht.

De laatste in de rij is de 114 (vijfde foto). Dit is de eenvoudigste van het stel en heeft niet alleen geen belfunctie (GSM) maar mist ook WiFi. Deze moet ca. 300 Euro gaan kosten en zal ook in Oktober uitkomen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.