Nieuws
25 januari 2010 - Ron Smeets

Goede cijfers iPhone, Jobs opgewonden over 'nieuw product'

Vandaag maakte Apple haar jongste kwartaalcijfers bekend. Volgens de amerikaanse financiele kalender betreft het de resultaten van Q1 2010. Die hebben echter betrekking op de verkoopcijfers van Q4 2009. Enfin, de boys uit Cupertino verkochten in die periode 8.7 miljoen iPhones. Dat is meer dan het dubbele in vergelijking tot een jaar geleden toen er 4.3 miljoen iPhones over de toonbank gingen. Vergeleken met het vorige kwartaal stegen de verkoopcijfers van de iPhone met 19%.

Dat zijn bepaald geen slechte cijfers, maar in het persbericht van Apple viel mijn oog toch vooral ook op een uitspraak van Steve Jobs met betrekking tot de presentatie die voor 27 Januari gepland staat.

“The new products we are planning to release this year are very strong, starting this week with a major new product that we’re really excited about.” Jobs zegt dus letterlijk dat er een nieuw, belangrijk, product zal worden geintroduceerd, deze week. Dat zou natuurlijk de tablet, of iSlate kunnen zijn en eerlijk gezegd weet ik zo gauw ook niet wat het anders zou kunnen zijn. Nieuwe modellen laptop's, PC's, iPod's of een nieuwe iPhone zijn, formeel, immers geen 'nieuwe' producten voor Apple.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.