Toestellen
05 december 2007 - Ron Smeets

Goed nagemaakte HTC Touch

Tja, ik moet inderdaad toegeven dat deze fake HTC Touch aan de buitenkant vrijwel niet van de echte te onderscheiden is.

De SSG730 (foto hiernaast), weer zo'n typische Chinese naam, heeft ook best redelijke specs. Vergeleken bij het origineel (foto onder) zijn ook de 2 megapixel camera en Bluetooth aanwezig. WiFi is een optie, ik neem aan dat dat afhangt van de uitvoering die je kiest. Verder heeft de nepper ook nog een SirfStarIII GPS ontvanger en vingerafdruk sensor aan boord.

In tegenstelling tot de HTC Touch moet de SSG730 het wel doen met Windows Mobile 5, maar dat is wellicht nog te upgraden.

Verder lijkt het onwaarschijnlijk dat deze fake Touch voorzien zal zijn van de TouchFlo User Interface. Daarover wordt althans met geen woord gerept.

Via: PMP TodayGerelateerde links:
HTC Touch verkoopteller ook al op 1 miljoen
HTC introduceert de Touch Cruise
Heb je even? HTC Touch vs. iPhone videovergelijk
Teller van de Touch binnen vier maanden op 800.000
HTC's grote primeur: de Touch (aka Elf, aka Xda Nova)
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.