Nieuws
15 oktober 2011 - Ron Smeets

Goed kwartaal voor Sony Ericsson

Sony Ericsson heeft gisteren de kwartaalcijfers over Q3 gepubliceerd. Hoewel de Zweeds-Japanse fabrikant, die binnenkort mogelijk weer 'puur' Japans wordt, nog steeds een relatieve kleine rol speelt in de smartphone markt speelt, begint de Android en Smartphone strategie langzaam maar zeker wel z'n vruchten af te werpen.

Behalve de bekendmaking van de recente resultaten benadrukte Sony Ericsson ook dat men zich vanaf 2012 helemaal op (Android) Smartphones gaat richten. De zogenaamde feature phones zullen komend jaar helemaal uit de portfolio van de fabtikant verdwijnen.

”We will continue to invest in the smartphone market, shifting the entire portfolio to smartphones during 2012”, aldus CEO Bert Nordberg tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Zoals gezegd heeft Sony Ericsson nog een lange weg te gaan om weer in de wereldwijde Top 5 van (smart)phone fabrikanten terug te keren. Het afgelopen kwartaal werden in totaal 9.5 miljoen Sony Ericsson toestellen verkocht, een stijging van 1.9 milhoen ten opzichte van Q2 en door de hogere gemiddelde toestelprijs (€166) werd ook weer winst geboekt van 31 miljoen (voor belastingen). De omzet steeg met bijna 400 miljoen Euro naar 1.59 miljard. De netto winst kwam nog op 0 uit, maar ook dat was 50 miljoen Euro beter dan in Q2 toen nog een verlies geboekt werd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.