Entertainment
20 juli 2016 - Ron Smeets

Goed gevulde Pokémon GO accounts zijn veel geld waard op eBay Prijzen variëren van enkele tientallen tot duizenden dollars

Dat Pokémon GO dé smartphone game rage van dit moment is zal niemand ontgaan zijn. Ik zie dagelijks ook tientallen tieners, twintigers en zelfs nog oudere spelers door straten, bossen en andere plekken waar Pokémon opduiken voorbij struinen.

In de VS is echter een nieuwe ontwikkeling gesignaleerd. Pokémon GO spelers die inmiddels al een goed gevulde buit met Pokémon, goude munten, hyper potions en Magikarps verzameld hebben kunnen die op eBay voor duizenden dollars verkopen. Tsja, en dan krijgen al die 'verspilde game uren' letterlijk ineens een heel andere waarde.

Wie dus te lui is om zelf er op uit te gaan voor het vangen van de nodige Pokémon en andere beloningen, maar wel een gevulde portemonnee heeft, die kan nu dus zijn slag slaan op eBay. Gewoon door weer ouderwets achter je PC te blijven zitten dus ;)

Er zijn verhalen van spelers die 1500 dollar, en meer, voor hun goed gevulde Pokémon GO account gevangen hebben. Op eBay staat zelfs een level 23 account dat voor 7300 pond, bijna 8700 euro, verkocht werd (zie screenshot hieronder). Gelukkig zijn ook genoeg goedkopere accounts op eBay te vinden, beginnend vanaf een paar euro, maar die zijn natuurlijk ook minder goed gevuld.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.