Nieuws
07 mei 2009 - Ron Smeets

Goed eerste kwartaal voor T-Mobile

Terwijl de meeste toestelfabrikanten hun winsten de afgelopen maanden steeds verder zien slinken of zelfs al zware verliezen lijden als gevolg van de financiele en economische crisis gaat het bij sommige providers een stuk minder slecht.

Vanochtend maakte T-Mobile haar eerste kwartaalcijfers van 2009 bekend. Daaruit blijkt dat de provider, vergeleken met een jaar geleden, 6.7% meer omzet geboekt heeft. Het aantal abonnees steeg met 53.000.

"T-Mobile sluit het eerste kwartaal van 2009 af met een totaal van 5,235 miljoen mobiele klanten. De totale omzet in de eerste drie maanden van 2009 bedraagt EURO 444 miljoen, een stijging van 6,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.  De EBITDA komt uit op EURO 64 miljoen, een stijging van 3,2% vergeleken met het eerste kwartaal in 2008. De gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) blijft vrijwel stabiel op EURO 24. T-Mobile laat opnieuw een stijging in het gebruik van mobiel internet zien. Het aandeel ‘non-voice’ boekt in het eerste kwartaal van 2009 wederom een record: 24% van de ARPU bestaat inmiddels uit SMS en mobiel internet." aldus het persbericht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.