Nieuws
13 november 2013 - Nichal Joosse

Gmail krijgt verregaande integratie met Google Drive

Google heeft gisteren aangekondigd dat het niet langer meer nodig zal zijn om e-mailbijlages eerst te moeten downloaden om ze te openen. Dankzij een nieuwe update is het mogelijk om bijlages direct op te slaan in Google Drive zonder Gmail te moeten verlaten, waardoor het mogelijk is geworden om bijlagen te bekijken op alle apparaten, niet alleen het apparaat waar de bijlage lokaal is opgeslagen. 

Attachments

Naast het openen van bijlages via Google Drive zie je nu ook previews van de bijlages onder een e-mail. Wanneer je klikt op één van deze screenshots, krijg je een volledige schermweergave waarin je kunt lezen, maar ook kunt zoeken naar een specifiek woord of zin. Wat ook mogelijk is, is dat je de bijlage kunt opslaan om volledige toegang te krijgen op een later moment. Je kunt de bijlage simpelweg opslaan in je Google Drive-account door op e knop te drukken die verschijne wanneer je met je cursor over de preview gaat.

Maar je kunt de bijlage ook traditioneel downloaden naar je computer of smartphone. Google liet verder weten dat de update de komende week uitgerold zal worden voor desktop-gebruikers. Wanneer smartphone- en tabletgebruikers aan de beurt zijn, is nog niet bekend.  

Over de auteur: Nichal Joosse