Nieuws
16 november 2011 - Ron Smeets

Gmail App terug in de App Store

Een aantal dagen geleden heeft de Gmail App ook al heel even in de App Store gestaan, maar toen bleek al snel dat er nog iets te veel bugs in zaten. Op zich vreemd gezien het feit dat Apple meestal goed in de gaten houdt dat een nieuwe applicatie goed (en volgens hun richtlijnen) werkt.

Maar goed, de Gmail App werd snel uit de App Store verwijderd. Tot nu dus. Hij is terug. Ik heb hem kort even geprobeerd na installatie.

Ik moet zeggen dat ik betere mail applicaties gezien heb. Gmail voor iOS gaf mij een beetje de indruk dat ik met een applicatie bezig was die nog (steeds) niet helemaal klaar is. Als je de menubalk selecteert, dan zie je onder andere 'Labels' staan met namen als [Imap]/Prullenbak en [Imap]/Verzonden. Verder zijn ook de (pull-down) menu's en opties niet echt mooi. Ook dat lijkt nog niet af. Enfin, dat is wat ik na een minuut of 15 ervan vindt.

Wie de Gmail App ook wil gaan gebruiken; hier is de iTunes link. Zoeken naar de nieuwe Gmail App in de App Store, zo ontdekte ik net, werkt niet echt. Heel veel resultaten, maar niet de juiste (althans nog niet bij de eerste 100 ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.