Nieuws
27 december 2011 - Ron Smeets

Glazen Bol: 'Windows Phone marktaandeel naar 6.2% in 2012'

Dat het aandeel van Windows Phone in de smartphone markt groter zal worden is geen moeilijke voorspelling. Het Microsoft OS, dat sinds kort ook op Nokia smartphones te vinden is, heeft de afgelopen twee jaar tussen de 1 en 2% geschommeld. Ofwel, veel slechter kon het ook niet ;-)

Taiwanese analisten (DigiTimes Research) hebben nu becijferd dat Windows Phone eind 2012 zal groeien naar een marktaandeel van 6.2%. 

Android blijft volgens dezelfde onderzoekers in 2012 nog de onbetwiste marktleider met 57.6%, gevolgd door iOS met 18.1%. Windows Phone zou dus met 6.2% marktaandeel de nummer drie worden. Alle andere smartphone OS´en (BlackBerry, Symbian, MeeGo, Bada etc) verdelen de dan overige 18.1% van de smartphone markt. Er worden overigens ook aantallen verkochte smartphones (en tablets) per OS genoemd in de Taiwanese voorspellingen; 374 miljoen Android toestellen, 121 miljoen iOS, 40 miljoen Windows Phones en nog eens zo'n 120 miljoen voor 'de rest'.

Sinds de lancering van de eerste versie (oktober 2010) voorspellen diverse experts en analisten een zonnige toekomst voor Windows Phone en die voorspellingen zijn de afgelopen maanden, na het huwelijk met Nokia, alleen maar zonniger geworden. De verwachtingen voor het marktaandeel van Windows Phone lopen sindsdien uiteen van de nummer drie (met ca. 15% marktaandeel) tot de wereldmarktleider (met meer dan 30%) binnen nu en twee tot vier jaar, afhankelijk van welke analisten en voorspellers je gelooft ;-) We zullen het wel zien...

Via: DigiTimes

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.