Nieuws
23 juni 2014 - Ron Smeets

Glazen bol: "Wearable verkopen na de zomer flink in de lift"

De verkoop van smartwatches en andere wearables is nog geen doorslaand succes te noemen. Samsung is een van de fabrikanten die al ruim driekwart jaar probeert aan de weg te timmeren, maar de meeste Smartwatches, Gear Fit (foto) en andere modellen worden momenteel nog altijd 'verkocht' door ze weg te geven bij de aanschaf van een nieuwe smartphone.

Als we de berichtgeving uit Taiwan mogen geloven dan gaan de wearable verkoopcijfers vanaf het derde kwartaal van dit jaar flink omhoog. Die voorspelling doet men op basis van informatie uit de supply-chain, of toeleveranciers, van onderdelen voor wearables.

Volgens Digitimes zullen een nog meer fabrkanten in het derde kwartaal nieuwe wearables presenteren. De lijst bestaat onder andere uit Apple, Samsung, LG, Epson, Sony, Acer, Asustek, Alcatel OneTouch en Adidas. Een aantal van deze merken (zoals Samsung en Sony) hebben natuurlijk al een of meerdere wearables uitgebracht.

Diverse toeleveranciers en fabrieken in China en Taiwan zijn erg optimistisch over het succes van wearables in de komende maanden. Deels omdat ze verwachten dat de komst van de Apple iWatch voor een boost in verkoop en populariteit zal zorgen, en deels omdat dus meerdere merken en fabrikanten wearables gaan maken en verkopen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.