Tablets
24 maart 2012 - Ron Smeets

Glazen bol: Marktaandeel goedkope tablets naar 60% in 2016

De analisten van ABI Research hebben de afgelopen maanden weer eens diep in hun glazen bol gestaard. Dit keer gingen ze op zoek naar een toekomstvoorspelling voor de tablet markt. En die hebben ze gevonden ;-)

Volgens ABI zal het marktaandeel van goedkopere tablets, met een prijskaartje dat onder de 400 dollar (ca. 300 Euro) tussen nu en vijf jaar (2016) naar 60% stijgen.

Men baseert zich bij deze voorspellingen onder andere op het feit dat het leeuwendeel van nieuwe tablets die momenteel geintroduceerd worden in de goedkopere (<300 Euro) prijsklasse liggen. Daarnaast zorgt de opkomst van de tablet in ontwikkelende landen ook voor een groter marktaandeel van goedkopere tablets. Klinkt op zich best plausibel, maar het blijft voor een deel ook koffiedik kijken. In vijf jaar kan veel veranderen, zeker in de mobiele wereld ;-)

Een andere tablet voorspelling die ABI Research doet heeft te maken met het scherm van tablets. Momenteel heeft drie kwart van alle verkochte tablets een display dat rond de 10 inch groot is. De komende jaren zullen vooral ook tablets met schermen van 7 tot 9 inch populair worden. Rekening houdend met het feit dat, volgens de voorspellingen van ABI dus, tussen nu en 2016 steeds meer goedkope tablets verkocht gaan worden lijkt dat ook een redelijk plausibele ontwikkeling maar ook hiervoor geldt natuurlijk weer; vijf jaar is lang.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.