Geruchten
24 augustus 2016 - Ron Smeets

Glazen bol: Een iPhone met een gebogen scherm in 2017 Het is niet voor het eerst dat over de komst van een 'curved iPhone' gespeculeerd wordt

De iPhone 7 is nog niet onthuld maar dat weerhoudt analisten en andere helderziende experts er natuurlijk niet van om al volop te speculeren over het model dat daarna gaat komen. Laat ik ze gezien de chronologie van de Apple smartphone naamgeving maar even iPhone 7S noemen.

Als we de glazen bol van Nikkei Asian Review mogen geloven dan werkt de Amerikaanse fabrikant momenteel aan drie nieuwe iPhones die in 2017 in de winkels moeten verschijnen.

Naast de 'gewone' 4.7 inch iPhone 7S en de 5.5 inch iPhone 7S Plus zou Apple ook van plan zijn een 5.5 inch model met een gebogen OLED display te presenteren. De iPhone 7SC? Mwah, de letter 'C' werd natuurlijk al eens gebruikt voor een goedkoper, en niet zo heel erg succesvol iPhone 5 model. Dan zou ik mijn geld eerder zetten, als ik dat al zou willen doen, op iPhone 7S Curve.

Het is zeker niet de eerste keer dat gespeculeerd wordt over een iPhone met een gebogen scherm. De afgelopen jaren doken ook al diverse concept ontwerpen op. Onlangs verschenen ook al berichten over de mogelijke komst van een iPad met een gebogen scherm, in 2018.

Ik vraag mij echter af wel of een smartphone met een gebogen scherm een succes kan worden. Samsung en LG hebben (van de grote merken) er de afgelopen twee jaar al een aantal gemaakt maar dat zijn niet bepaald verkoop successen geworden. In de praktijk blijkt het niet echt aan te slaan, zo'n kromme smartphone. Zelfs niet als die écht kan buigen. Op dit moment werken Samsung en andere fabrikanten aan de volgende 'flexibele' revolutie. Een smartphone die je helemaal kunt 'dubbelvouwen'.

Enfin, Apple kennende zullen ze, als er inderdaad een 'curved iPhone komt in 2017, ongetwijfeld gaan roepen dat zij het gebogen ei van Columbus uitgevonden hebben. We gaan het zien, of niet natuurlijk ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.