Nieuws
03 augustus 2016 - Ron Smeets

Glazen bol: De eerste verkoop verwachtingen voor de Galaxy Note 7 Samsung zou dit jaar zo'n 12 miljoen exemplaren van de phablet gaan verkopen

Gisteren onthulde Samsung haar nieuwste phablet, de Galaxy Note 7. Het toestel verschijnt binnen enkele weken, wereldwijd, in de winkels. De grote vraag is natuurlijk hoe succesvol de opvolger van de Note 5 en grotere broer van de Galaxy S7 Edge gaat worden. De eerste, Koreaanse, analisten van Hyundai Securities hebben zich amper 12 uur na de lancering van de phablet al aan een voorzichtige voorspelling gewaagd.

Verwacht wordt dat dit jaar, tussen medio augustus en eind december, zo'n 12 miljoen exemplaren van de Galaxy Note 7 over de wereldwijde toonbanken zullen vliegen. Ter vergelijk, van de Galaxy S7 (Edge) verkocht Samsung in 120 dagen ruim 26 miljoen exemplaren.

Als de voorspellingen uit de glazen bol van de Koreaanse analisten uitkomen dan wordt de Galaxy Note 7 dus wel een succes, maar zal hij de mega verkoopaantallen van de Galaxy S7 niet halen. Dat is op zich geen al te grote verrassing. Dezelfde analisten verwachten ook dat de totale omzet van Samsung Mobile in de tweede helft van 2016 iets achter zal blijven bij de omzet van vorig jaar. Die voorspellingen doken overigens eerder ook al eens op. De winst in het lopende, derde, kwartaal zou uiteindelijk ongeveer 10% lager uitkomen.

Uiteraard moet bij dit soort voorspellingen altijd een flinke slag om de arm gehouden worden. Over enkele weken kunnen we wellicht met iets meer zekerheid zeggen of de Galaxy Note 7 inderdaad een succes wordt wanneer de pre-order cijfers binnenrollen. Mits Samsung die gaat publiceren natuurlijk. Doen ze dat niet, dan betekent dat meestal dat de verkoopaantallen tegenvallen. Afwachten dus maar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.