Geruchten
08 februari 2018 - Ron Smeets

Glazen bol: Apple verandert specs van de nieuwe iPhones Tegenvallende verkopen zouden de oorzaak zijn

We zijn nog een maand of zeven verwijderd voordat Apple de opvolgers van de iPhone X, 8 en 8 Plus gaat onthullen. Zoals altijd wordt er vanaf het moment dat de ‘oude’ iPhones in de winkels verschijnen al volop gespeculeerd over de volgende modellen. Door de koude ontvangst van de iPhone 8 en de lauwe verkoop van de iPhone X gaan de speculaties over de iPhones van 2018 letterlijk alle kanten op. 

Drie nieuwe iPhones, maar minder OLED modellen
De analisten en ‘waarzeggers’ van Atherton Research claimen nu te weten dat Apple weliswaar nog steeds van plan is om alle drie de huidige iPhones te vernieuwen, maar wel met iets andere specs. Aanvankelijk werd gespeculeerd dat er twee OLED iPhones zouden verschijnen, een 5.8 inch en een 6.5 inch versie en een goedkoper model met een 6.2 inch LCD scherm. De slechter dan verwachte verkoop van de iPhone X zou volgens deze analisten nu er toe geleid hebben dat Apple besloten heeft om slechts één nieuwe OLED iPhone te maken en de twee andere modellen uit te rusten met de goedkopere LCD schermen.

Nog dunnere rand en een nieuwe vingerafdruk scanner
De Atherton Research waarzeggers doen nog meer voorspellingen. De inham, of ‘notch’ boven in het scherm wordt nog kleiner bij de opvolger van de iPhone X. De TrueDepth 3D camera voor gezichtsherkenning en het ontgrendelen van het toestel blijft gehandhaafd. Echter, Apple zou ook van plan zijn om weer een vingerafdruk scanner in de nieuwe iPhone te verwerken. Dat wordt er dan een die in of onder het display van de nieuwe iPhone zit. Hieronder staat een concept afbeelding van de iPhone X opvolger (rechts) naast zijn voorganger, de huidige iPhone X.

Korrel zout niet vergeten
Het duurt nog meer dan een half jaar voordat Apple de nieuwe iPhones zal presenteren. Vergeet dus vooral niet de spreekwoordelijke korrel zout bij al deze en komende geruchten, voorspellingen en verwachtingen. Ja, Apple heeft met de iPhone X de plank redelijk mis geslagen en ja, dat zullen ze, Apple kennende, bij de opvolger niet opnieuw willen doen, maar meer goedkopere modellen op de markt zetten, dat acht ik onwaarschijnlijk. Zeg nooit, nooit, maar toch.