Entertainment
15 maart 2011 - Ron Smeets

Glazen antenneversterker voor iPhone (en andere smartphones)

Nee, dit is niet het zoveelste artikel over de 'death grip' bug van de iPhone, maar een oplossing waarbij een leeg glas als 'antenne versterker' kan dienen voor de iPhone, en andere smartphones. Ik had er in ieder geval nog niet over gehoord, maar kan me wel voorstellen dat het werkt.

Een van de boys van The Next Web was afgelopen weekend in restaurant Pasta e Basta dat zich bevind in een 'betonnen kelder'. Daar had hij geen bereik met zijn iPhone, maar de ober kwam met een oplossing.

Hij vroeg Boris of hij een glas wilde hebben om zijn iPhone in te zetten. Vol ongeloof deed hij dat en wat bleek, de netwerkontvangst ging van 0% naar ca. 60% (drie van de vijf strepen op de netwer indicator), met GPRS (helaas geen 3G) verbinding. Ok, Boris vond het voeren van een telefoongesprek met het toestel in een glas wat lastig, maar hij kon wel, met een beetje behelpen, blijven twitteren en sms'en ;-) Natuurlijk had hij om te bellen ook even een bluetooth headset kunnen gebruiken.

Wanneer je een mobieltje in een, leeg ;-), glas zet, dan werkt de vorm van dat glas als een soort van 'schotel antenne' en wordt de ontvangst van het netwerksignaal versterkt, of beter gezegd, beter opgevangen / gekanaliseerd in de buurt van het toestel. Handig om te weten als je zelf een keertje in een restaurant of op een andere lokatie zit waar de ontvangst bagger is. Mochten je ergens zijn waar ze geen lege glazen hebben, stop er dan eentje in je jas ;-))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.