Toestellen
08 november 2015 - Ron Smeets

Glas van de Nexus 6P lijkt soms spontaan te breken Diverse eigenaren melden vergelijkbare problemen en schades

Nadat eerder al bleek dat de Nexus 6P wel heel erg makkelijk te buigen (en breken) is duiken de afgelopen twee dagen online nieuwe klachten over het toestel op. Diverse eigenaren melden dat het glas aan de achterzijde van het toestel (foto hieronder) spontaan gebroken is. In een enkel geval zou hetzelfde gebeurd zijn met het glas aan de voorzijde.

Nu is het natuurlijk altijd lastig om zo op afstand te achterhalen of de breuk inderdaad spontaan was of dat er misschien toch een val aan vooraf ging. Echter, de aard van de omstandigheden - de toestellen lagen op een tafel of werden niet gebruikt - en het feit dat meerdere gebruikers vergelijkbare klachten hebben maakt de kans dat het hier alleen maar valschade betreft natuurlijk een stuk kleiner. Bovendien zijn op de foto's van de getroffen toestellen geen valschades te zien. Op dit moment valt het aantal klachten, vier of vijf, nog wel mee, maar zoveel Nexus 6P exemplaren zijn ook nog niet in omloop.

In de meeste gevallen betreft het dus het kleine glasplaatje dat aan de achterzijde, in de 'camerabobbel' zit en waar onder anderen de flitser en cameralens in verwerkt zijn. Er is echter ook een gebruiker die beweert dat het glas aan de voorzijde van het toestel gebroken is nadat hij ermee gevlogen had (zie de eerste foto hieronder).

Dat zou er op kunnen duiden dat het glas niet goed in de behuizing bevestigd is en door drukverschillen onder spanning komt te staan en breekt. Die drukverschillen zijn in een vliegtuig natuurlijk een stuk groter dan op een tafel op de grond, maar als het glas inderdaad niet goed bevestigd is dan kan ook het simpelweg vasthouden of neerleggen op een harde ondergrond al net genoeg druk op de behuizing uitoefenen om het glas te laten breken. Of dit inderdaad de oorzaak is zal moeten blijken. Het was in ieder geval het eerste dat in mij op kwam.

Eerst maar eens afwachten of het aantal klachten de komende dagen en weken nog groeit en of Huawei er op reageert. Google heeft de slachtoffers in ieder geval naar de Chinese fabrikant doorverwezen. Misschien dat Huawei even met Sony kan bellen... Die hebben ervaring met spontaan brekend glas ;)

Foto's van nog drie getroffen Nexus 6P's een een vijfde melding die, zonder foto, via Twitter opdook.

https://twitter.com/steamyhams/status/663068424722112513?ref_src=twsrc%5Etfw

Via, Via, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.