Accessoires
17 augustus 2005 - Ron Smeets

Glaasje op? In je GSM blazen!

Het Koreaanse SeJu Engineering heeft een GSM uitgerust met een blaas-apparaat zodat de feestende beller op elk moment kan checken of ie zelf nog mag rijden of toch liever met dezelfde GSM een taxi belt.

Het werkt heel simpel: even blazen op de plek waar de chip in de GSM is geplaatst en je ziet direct of je te veel op hebt. Zoals zoveel DHZ alcoholtesters geeft ook deze niet het promillage weer. Mocht je teveel gedronken hebben, dan verschijnt er een crashende auto op het display van de GSM.

De breath-analyser is overigens ook als losse add-on verkrijgbaar voor diverse GSM modellen. Natuurlijk nog niet in Nederland.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.