Accessoires
23 oktober 2005 - Ron Smeets

Gizmondo hoopt op Amerikaans succes

Enkele maanden geleden werd het nog gezien als een hot gadget, maar na de introductie van de PSP en Nintendo DS hoorden we weinig meer van de Gizmondo. Behalve onlangs deze publicatie (neem even je tijd) waaruit blijkt dat de fabrikant van de portable console, Tiger, voor ruim 300 milioen dollar in het rood staat.

Met de lancering van het gadget in de VS hoopt men nu dat er alsnog een hype ontketend zal worden rondom de PSP-concurrent. Of dat zal gebeuren is nog maar zeer de vraag. Toegegeven de specs en mogelijkheden van de Gizmondo zijn best indrukwekkend, maar feit blijft dat de halve wereld inmiddels al als een blok gevallen is voor de PSP. De tegenvallende Gizmondo verkopen in Europa bevestigen die veronderstelling alleen maar.

Ik denk dat we de Gizmondo (en wellicht ook Tiger) niet lang meer zullen zien worstelen op de markt van de portable (game)consoles.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.