Nieuws
12 februari 2010 - Marc Wielaert

Giorgio Armani aan top in Connect

Het Duitse blad Connect staat tot buiten de eigen landsgrenzen hoog aangeschreven en publiceert in iedere uitgave een “Bestenliste” die een praktische indicatie is voor wie zich oriënteert op een nieuwe telefoon. Wat mobiel betreft maken ze een onderscheid tussen “handys” en “smartphones”. Al twee edities lang staat de Samsung Giorgio Armani B7620 aan top in de laatste categorie.

Vergeleken met de HTC HD2 - ook op WM 6.5 -  scoort de Samsung´s Giorgio Armani punten met het toetsenbord, gebruikersgemak, het 8GB interne geheugen en sterkere accu. De HD2 eindigt in de laatste editie overigens op een teleurstellende 17e plaats, juist omdat de accu zo slecht zou presteren (iets waar ik eerlijk gezegd weinig last van heb). Samsung´s Armani zou maar liefst 50% langer meegaan volgens de statistieken in Connect.

De Motorola Milestone staat bij de smartphones trots op de vijfde plaats en duldt verder nog de Nokia E72, de Samsung Omnia II i8000 en de Blackberry Bold 9700 voor zich. Voor de fans van de N900: die staat bij Connect inmiddels op een ontluisterende 32e positie - ondanks het toetsenbord en maar liefst 32GB intern geheugen. Het is dus de vraag in hoeverre je als wat meer gevorderde gebruiker waarde moet hechten aan een dergelijke ranglijst – persoonlijke voorkeuren zijn natuurlijk niet meetbaar.

Over de auteur: Marc Wielaert