Nieuws
20 april 2011 - Ron Smeets

Gingerbread update Galaxy S in UK op last van Google offline

Enkele dagen geleden deden wat tegenstrijdige berichten te ronde over het al dan niet al beschikbaar zijn van de Android 2.3.3 (Gingerbread) update voor de Samsung Galaxy S. Na enig uitzoekwerk bleek dat de update via bepaalde KIES servers, afhankelijk van de lokatie (het land) en de provider waar de Galaxy S zich bevond, inderdaad al beschikbaar was. Meer daarover kun je hier lezen.

Welnu, gisteren is de Gingerbread update voor de Galaxy S van Vodafone klanten in Engeland dus helemaal offline gehaald. Volgens Vodafone (zie screenshot hieronder) gebeurde dat op last van Google en heeft het niet te maken met eventuele 'performance issues'.

Enkele maanden geleden ging er ook al vanalles mis met het updateproces naar Froyo (Android 2.2.1). Ook toen was de update aanvankelijk mondjesmaat beschikbaar en ook toen werd die kort daarna offline gehaald om pas weer een week of drie later opnieuw beschikbaar te komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.