Geruchten
26 april 2011 - Ron Smeets

Gingerbread ROM voor de Samsung Galaxy Ace gelekt

Terwijl de uitrol van Gingerbread voor de Samsung Galaxy S met horten en stoten verloopt hebben enkele hackers de Android 2.3.3 ROM voor de Samsung Galaxy Ace al weten op te snorren.

Het, zo wordt door SamFirmware bevestigd, gaat hierbij om een gelekte Gingerbread ROM voor de Europese versie van de Galaxy Ace (S5830).

De ROM is, voor zolang als dat duurt, hier te downloaden. Zoals altijd moet je dat doen op eigen risico en alleen als je weet waar je mee bezig bent (alleen voor tech-savvy gebruikers dus). Mocht je twijfelen, blijf er dan verre van weg en wacht (rustig) op de officiële Gingerbread update van Samsung voor jouw Galaxy Ace.

Daarnaast wordt in diverse reacties op het artikel van SamFirmware ook geklaagd over traagheid, zogenaamde 'lags', problemen met het bekijken van videos (witte strepen in beeld), het wegvallen van de autofocus functie van de camera en niet werkende WiFi verbindingen na de installatie van deze gelekte ROM. Een gebruiker meldt dat hij de firmware twee keer heeft moeten 'flashen' om het goed en zonder noemenswaardige vertragingen aan de praat te krijgen. Als dat allemaal klopt, dan is het sowieso verstandiger om hem NIET te downloaden en installeren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.