Nieuws
05 mei 2011 - Ron Smeets

Gingerbread pas op 4% van alle Android toestellen

Wereldwijd wachten vele miljoenen Android gebruikers al weken, zo niet maanden, op de Gingerbread update van het Google OS voor hun Samsung, HTC of Nexus smartphone.

Kijkend naar de statistieken van de penetratie van de verschillende Android versies zie je dat op dit moment (peildatum 2 mei) pas 4% van alle Android smartphones voorzien zijn van Gingerbread. Froyo (Android 2.2) is op dit moment, met 66% nog altijd de meest gebruikte Android versie.

Aangezien Samsung aangekondigd heeft dat de Gingerbread update voor de Galaxy S er aan zit te komen, HTC gisteren gestart is met de uitrol van het nieuwe OS voor de Desire HD en de Incredible S en ook de eerste modellen van de Nexus One de Gingerbread update al beginnen te ontvangen denk ik dat het aandeel van Android 2.3.X de komende weken wel fors zal gaan stijgen, toch?

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.