Nieuws
04 december 2011 - Ron Smeets

Gingerbread nu op meer dan 50% van alle Android toestellen

Het heeft ongeveer een half jaar geduurd maar Android 2.3.X (Gingerbread) staat nu op meer dan de helft van alle Android toestellen, 50.6% om precies te zijn. De afgelopen maand is overigens ook het aandeel van Froyo (Android 2.2.X) nog licht gestegen. Die versie staat nu op 35.3% van alle Android toestellen.

De komende weken en maanden zal Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) langzaam maar zeker gaan opduiken in deze lijstjes. Het eerste toestel dat daarmee uitgerust wordt, de Galaxy Nexus, ligt in sommige landen al in de winkels en verschijnt deze week ook bij ons in de shops.

In totaal staat Android 2.X (Eclair, Froyo en Gngerbread) nu 95.5% van alle Android toestellen. Het aandeel Android 1.X (Cupcake en Donut) is nagenoeg verdwenen. 2.1% van de Android toestellen draait nog daarop. Dat is iets minder dan het aandeel van Honeycomb. De tablet versie van Android was, in de periode van twee weken die eindigde op 1 december, op 2.4% van alle Android toestellen aanwezig.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.