Nieuws
05 oktober 2011 - Ron Smeets

Gingerbread nu op bijna 4 van de 10 Android toestellen

Iedere maand verschijnen nieuwe gegevens en grafieken over de penetratie van de verschillende (nieuwe) Android versies. Vorige maand was het aandeel van de (op dit moment) meest recente Android versie, Gingerbread, nog 31%. Inmiddels (per 3 oktober) is dat gegroeid naar 38.7%, ofwel bijna 4 op de 10 Android toestellen draait Gingerbread.

Het aandeel van Honeycomb groeit ook, maar beduidend minder snel. Vorige maand was dit (versie 3.X) 1.4%, deze maand 1.8%. Verder zie je in de grafiek (grote versie hieronder) dat Froyo's marktaandeel gestaag daalt (van 51.2% naar 45.3%).

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.