Nieuws
02 november 2012 - Ron Smeets

Gingerbread nog op meer dan de helft van alle Androids

Android Developers heeft de nieuwe stand van zaken met betrekking tot de 'install base' van de verschillende Android versies gepubliceerd.

Gingerbrad is met een aandeel van 54.2% nog altijd de meest gebruikte Android versie. Ice Cream Sandwich staat inmiddels op 25.8% van alle Android toestellen en Jelly Bean, waarvan deze, en de komende, weken diverse updates voor populaire toestellen uitgerold worden, heeft momenteel een aandeel van 2.7%. 

De Android versie van het eerste uur, Cupcake en Donut, worden ook nog steeds gebruikt, maar wel op slechts 0.4% van alle Android smartphones. De cijfers werden verzameld in de twee weken voorafgaand aan 1 november.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.