Nieuws
05 september 2011 - Ron Smeets

Gingerbread en Froyo meest gebruikte Android versies

Regelmatig maakt Google bekend hoe de verschillende Android versie's verdeeld zijn over de smartphones en tablets die met het Google OS uitgerust zijn. Het zal niemand verbazen dat Gingerbread momenteel fors groeit, maar toch is Froyo nog steeds het meest gebruikte Android OS.

Ruim 51% van alle Android smartphones en tablets draait nog op Froyo terwijl ruim 31% al voorzien is van (een van de) Gingerbread versie(s).

Android 3.0 (Honeycomb) wordt op dit moment (gemeten over een periode van twee weken tot en met 2 september) door 1.4% van alle Android devices gebruikt. Verder valt ook op dat er nog steeds Android toestellen zijn die versie 1.5 en 1.6 gebruiken (oude G1's en/of Hero's wellicht ;-)). In totaal zo'n 1.8% van alle Android toestellen. De hele grafiek:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.